Årsaker til kløe i underlivet? Klamydia behandles med antibiotika. Avhengig av hvor lenge man har hatt kjønnsvortene, hvordan de ser ut og hvor vortene sitter, kan legen skrive ut reseptpliktig behandling. Vaginisme kan være svaret. De HPV-typene som forårsaker kreft, smitter ved seksuell kontakt. Dette kan føre til at man strammer muskulaturen, både bevisst og ubevisst, man får lite fuktighet i skjeden og det gjør vondt. Når bør du kontakte lege? Kjønnsvorter Kjønnsvorter er en kjønnssykdom som skyldes et virus. Internett: Mange gir seg selv en diagnose ved å «google» seg frem til informasjon, men det er ikke alltid at dette svaret er det riktige. Den lukter ikke så mye men kan lukte litt surt.

Wife regrets one night stand skien

Om en er alvorlig plaget, kan det være at kløedempende midler eller allergitabletter vil hjelpe. Se Sex og samfunn svare på spørsmål om kjønnssykdommer under: Vestibulitt, dette er en forholdsvis ny sykdom som gir smerter ved inngangen til skjeden, ifølge. Om ikke det hjelper kan du bestille time hos fastlegen din for en sjekk. Noen av de vanligste årsakene er nedsatt østrogennivå, enkelte medikamenter, Sjøgrens syndrom, bakterieinfeksjon i skjeden eller kronisk soppinfeksjon. Det første utbruddet av herpes starter 4-7 dager etter at man har blitt smittet. Soppinfeksjon oppleves av over halvparten av alle kvinner i løpet av livet. Utfloden er derfor viktig og gjør miljøet i skjeden optimalt. Kløen og ubehaget kan også lindres med fuktighetsgivende geler og kremer ment til underlivet.

av de vanligste underlivsplagene hos kvinner. Hvis du vil sende informasjon til en pasient skal dette skje med sikker kommunikasjon på sikkerhetsnivå. Du kan snakke med de som jobber der. Hvis du derimot stadig opplever uregelmessige blødninger kan dette skyldes hormonforstyrrelser eller være et tegn på at noe er galt, og du bør oppsøke lege. Hos menn kan kløen forekomme i ulike områder på og rundt kjønnsorganet, avhengig av tilstand. Andre tilstander som kan gi blødninger er godartede svulster som for eksempel polypper i livmorhalsen og muskelknuter i livmoren. Menn kan få utflod fra urinrøret, hyppig vannlating og betennelse i bitestikkelen. Soppinfeksjon gir ofte kløe og svie samt utflod som er hvit og tykk. . Det skjer oftest i forbindelse med penetrasjon, men kan også oppstå i forbindelse med forspill eller bare tanken på å skulle ha samleie.Free dating norway polske damer i norge

Dette fører til et mindre surt miljø i skjeden på grunn av mindre produksjon av melkesyrebakterier. Det blir en ond sirkel og økt utflod kan også bidra til for eksempel bakteriell vaginose. Det vanligste symptomet på endometriose er sterke menstruasjonssmerter. Selv om du skulle oppleve svie, kløe, hudforandringer eller dårlig lukt så er det viktig å påpeke at det ikke trenger å bety at noe er alvorlig galt. Her kan det dannes blemmer, cyster og sammenvoksninger.